Риболовно приключение в Танзания

 

Танзания -  родината на величествения Килиманджаро и парка Серенгети, територия къпана от водите на Индийския океан, е дом и на това бижу сред местата за риболовен туризъм, за което ще ви разкажем. Единствен по рода си Еко комплекс, сгушен сред мангрова гора,  превърнал  се в любимо място на риболовци, търсещи тръпката от преследването на „Голямата риба“, предлагащ комфортна почивка сред девствена среда. Комплексът се намира на брега на Индийския океан, на 89 км. южно от столицата Дар ес Салам. Тази красива зона е мястото, където много видове риба се размножава. Мангровите дървета осигуряват големи количества хранителни бактерии за харана  на младите рибки, а корените им предлагат защита от хищници, докато рибите се подготвят да оцеляват сред рифовете или в открити води.


 

 

 


 

Крайбрежието на Танзания остава скрит скъпоценен камък за рибoловците заради по-малките групи и по-чистите води в сравнение с други популярни дестинации. Това ви дава възможност за невероятно риболовно изживяване. От остров Латъм на североизток  до остров Мафия на юг, крайбрежието предлага разнообразие от дълбочини и еко системи, което го прави идеалното място за обитаване на разнообразни видове риби, включително гигантският тревал, тон и жълтоперест тон, групер, махи-махи, марлин, риба меч и много други.

 

 

  

Пътуването от летището до луксозния еко комплекс ще ви преведе през екзотична африканска провинция. При пристигането си ще откриете уникална комбинация от луксозно настаняване, изключително добре оборудвани лодки, професионални капитани от местните жители и чудесно местоположение.

 

 

 

Двете Arabian Craft 32 foot лодки са специално проектирани, за да улеснят вашия комфорт и риболов. Както предната, така и задната част на лодката  се отличава с големи открити пространства,  позволяващи свободно движение по време на  битката с рибата. Всяка от нашите лодки е оборудвана с Garmin GPSMAP 7616xsv, включващ два датчика Airmar Chirp за различни условия. Той произвежда почти фотографски изображения на морското дъно и рибите, минаващи под и край лодката , и се счита за един от най-добрите апарати, предлагани на пазара. Това позволява да прекарвате по-малко време в локализиране на големите риби, които искате да уловите, и повече време в битката с тях. На борда се предлагат освежителни напитки, вкусна и здравословна храна и свежи плодове.

 

 

 

Предлага се безплатно първокласно риболовно оборудване за тролинг и риболов с жива стръв. За други видове риболов е препоръчително използването на собствено оборудване. Но в случай на някаква повреда можете да разчитате да наемете всичко необходимо в самия комплекс.

 


 

Вилите са шест и  разполагат със стаи с площ от 81 кв.м. и 3,10 м. височина, което създава комфорт и простор за всеки гост на комплекса. Стаите са оборудвани с две двойни легла, кът за сядане, достатъчно голям гардероб, чудесно оборудвана баня и веранда. Всички използвани материали са напълно екологични а част от тях са добити в района.

 


 

Вилите са разположени само на 60 метра от белия пясъчен плаж, което прави  комплекса идеално място не само за риболовците, но и за техните придружители, които предпочитат да прекарват времето си в активна почивка под галещите лъчи на слънцето.

 

 

Независимо дали сте изтощен след дълъг риболовен ден или сте избрали да се отпуснете в комфорта на сенките, по всяко време на деня можете да се възползвате от добре зареден луксозен бар. Предлага се голямо разнообразие от алкохолни и безалкохолни напитки според вкуса и настроението на всеки гост. Танзания предлага разнообразие от местен алкохол, включително бира и вино. Можете да опитате типичния танзанийски чай с мляко. Сервира се обикновено в малка чашка, силно подсладен и много горещ. Барът е зареден с около 80 различни алкохолни напитки : 15 вида ликьори, местно бяло вино и розе, както и няколко вида местна и вносна бира.

 

 

 

Тъй като риболовът е бизнеса на този еко комплекс, в ресторанта се предлага голямо разнообразие от местни морски дарове, включително океански риби, омари, скариди, калмари и октопод. Те могат да се приготвят по различни начини, за да отговарят на вашите предпочитания. Ако търсите вкусовете на Танзания, тук се предлагат и редица местни ястия. Танзанийската кухня е доста разнообразна, но по крайбрежието са често срещани пикантните ястия, включващи ориз, яхнии и месо на скара. Предлагат се и много екзотични, местни плодове като различни сортове банани и манго, папая, ананас и прясно изцедени сокове от тях.

 


 

 

Всички ястия и напитки са включени във вашия пакет и се работи усилено, за да се сервира храна, приготвена от пресни, местни съставки за всеки гост. С помощта на опитния персонал и при желание от ваша страна, ще имате възможност сами да приготвите уловената от вас риба.

 


 

В основата са вашите желания!

Независимо от предпочитаната от вас риболовна техника, капитаните ще вземат предвид всяко ваше желание, за да  създадат маршрут специално за вас. Можете да ги уведомите какъв вид риба бихте желали да уловите и те ще направят най-доброто,  за да ви отведат до местата, където да уловите рибата на вашите мечти.

 

 

 

 

Капитаните са местни жители, които от години ловят риба в Индийския океан. Те знаят най-добрите места за разнообразен улов всеки ден и практикуване на различни риболовни  техники. Чартърите  покриват големи разстояния от  бреговете на Танзания до огромните коралови рифове около остров Мафия, плитките кристални води на остров Латъм и дълбоките открити води между тях. Такава разнообразна зона ви позволява да опитате много различни техники за риболов и ви дава шанс за разнообразен  улов.

 

 


В случай на лоши метеорологични условия, които не позволяват риболов, разходите за риболовните чартъри в този конкретен ден не се заплащат от клиента.

 

 

Най-добрия период за риболов е от октомври до март.  Ден за настаняване – понеделник, ден за напускане – неделя.

 Ние от Шанс Травел ще организираме за вас мечтаното риболовно приключение, ще ви консултираме, ще ви съветваме. Обърнете се към нас за допълнителна информация относно цени за риболовен чартър, цена за придружител, възможности и цени за полети, както и за всички възникнали въпроси.

e-mail:

office@chancetravel.com

Мобилни телефони:

+359 895 51 13 75

+359 896 69 69 07