МАЛДИВИ

 

 

 

Малдиви или другото име на Рая

  

_________________

 

 

 

Това е една от онези мечтани дестинации, които не излизат от класациите. Малдивите притежават всичко, което можете да си представите. Там дъхът ти спира и забравяш за всичко останало. Те са късчета земя, които ни пренасят в Рая. Островите ще ви оставят буквално без дъх, омагьосани и запленени.

Ако искате да избягате от студената зима или да се отдадете на романтика, то вашето място са Малдивите. Въпреки своята изолираност те разполагат с всички удобства. Ако желаете луксозна почивка Малдивските о-ви покриват най-високият стандарт. Те са най-луксозните дестинации, които присъстват на туристическите пазари през 21-ви век. Ако се чудите какво прави Малдивите толкова харесвани и обичани? Отговорът е всичко.

 

 

Къде се намират Малдивите?

 

Малдивските острови са архипелаг, разположен в Индийският океан не далеч от бреговете на Индия и Шри Ланка сред топлите води на Индийския океан. Малдивският архипелаг се състои от общо 26 атола, които включват 1196 коралови острова, простиращи се на над 1000 км до линията на Екватора. Обитаеми острови са само 203. Те са най-малката по площ страна в Азия и най-малката мюсюлманска държава в света, но гъстотата на населението е много голяма. Заемат площ от само 300 кв.км., а населението достига до около 390 000 души.

Атолите представляват ниски коралови острови. Тези острови са характерни с ниската си надморска височина. Най-високата точка в Малдивите е 2,3 метра. Думата „атол“ е с малдивски произход, но вече се използва в много езици по света. Попринцип местните наричат атоли имената на островите, които завършват на „мадулу“ и „матхи“, така че не е нужно след името Колхумадулху например, да се постави думата „атолу“, за да се поясни. Такъв е случаят с атолът, наречен Фаадиполу.

 

Малдивите са едно от онези места на Земята, където бихте се връщали отново и отново в търсене на съвършеното спокойствие.