Най-новите забележителности в Дубай

Впечатляващи са въображението, дързостта и смелостта, с които се управлява развитието на Дубай. Градските управници не спират да ни изненадват с нескончаеми проекти, един от друг по-невероятни, с които целят да зарадват както тези туристи, посещаващи за първи път града, така и тези, посещавали го неколкократно.

   

 

Представяме ви последните нови забележителности на Дубай:

 

 

The Museum of The Future

Мотото на създателите на музея е „Вижте бъдещето, създайте бъдещето“.

Новата забележителност предстои да отвори врати и ще превърне Дубай в център за иновации. Музеят ще представя  технологии за решаване на проблеми в климатичните промени, здравеопазването и много други области. Основната идея, която стои зад музейния проект, е основното обновяване на човешкия живот, а не просто да се покажат впечатляващи и крещящи джаджи. Ще се показват технологии, които имат за цел да трансформират света, като се справят с предизвикателства в области като здравеопазване, вода, храна, транспорт и енергия.

Последният етаж е посветен на най-малките.  Зали пълни с предизвикателства, очакващи да бъдат решени от ‘бъдещи герои на човечеството’.

Заемайки отлично местоположение в непосредствена близост до Emirates Towers, Музеят на бъдещето се помещава във футуристична сграда, фасадата на която е изписана с калиграфни вдъхновяващи цитати от владетеля на Дубай шейх Мохамад бин Рашид Ал Мактум. Построяването му не би било възможно, ако не бяха съвременните технологии и нищо чудно, че е спечелил няколко награди още преди завършването си.

За повече вдъхновение: https://www.youtube.com/watch?v=AaJGZ2aG868


The Palm Fountain

В края на октомври 2020, най-големият фонтан в света смая всички с пищното си откриване: танцуващи водни струи с височина 105 метра, 3000 свето диода осветяващи небето и всичко това на фона на прекрасна музика. 

Фонтанът е разположен в района The Pointe - емблематична нова крайбрежна дестинация в Дубай. Разположен на върха на световноизвестния изкуствен остров Палма, срещу залива на друга забележителност , а имено хотел Atlantis The Palm, The Pointe е живописна арена с повече от 80 ресторанта, магазини, атракции и много места за развлечения. Основната му забележителност, разбира се, е грандиозният фонтан, който привлича посетителите със зашеметяващи ежедневни шоу програми.

За повече вдъхновение: https://www.thepointe.ae/en/fountain

 

BluewatersIsland 

BluewatersIsland едом на Ain Dubai - най-голямото колело за наблюдение в света. Думата „Ain“е арабска дума, която в превод означава „око“. Това e подходящо име предвид, че посетителите имат възможност да видят впечатляващи гледки към известни забележителности като Бурж Ал Араб, Палм Джумейра и Бурж Халифа от съвсем нова перспектива.

Bluewaters е един от най-впечатляващите изкуствени острови в Дубай и е разположен край бреговете на Jumeirah Beach Residence (JBR). Това е многомилиарден проект, готов да се превърне в топ туристически обект в Дубай с редица развлекателни съоръжения, плажни дейности, луксозни места за настаняванересторанти132 магазина, вторият в света хотел след този,построен в Лас Вегаса имено Caesars Palace с директен излаз на плажа Cove Beach.

За повече вдъхновение:https://www.bluewatersdubai.ae/en/ 

 

Theatre of Digital Art 

Художествената сцена в Дубай навлезе в ново измерение, когато Театърът на дигиталното изкуство (ToDA) отвори врати през октомври в Souk Madinat Jumeirah. 

ToDA е първата от арт инициативите в ОАЕ, която съчетава всичките три формата на дигитално изкуство, включваща мултимедийни изложби, съвременни 3D инсталации и виртуална реалност.

Постигнала голям успех в много страни като Германия, Русия, Тайланд, Саудитска Арабия с общ брой посетители над 1,5 милиона, мултимедийната изложба „От Моне до Кандински“ е първатa представенa тук. Мястото обещава да бъде следващата уникална атракция на Дубай.

За повече вдъхновение: https://www.toda.ae/en/

 

Dubai Creek Harbour

Dubai Creek Harbor съчетава иновации и дизайн. Тук ще се пренесете в район, разполагащ с всичко - резиденции, търговски комплекси, офиси и много други, които заедно ще се превърнат в динамичен град на бъдещето. Жителите, които ще живеят в имотите тук,  ще водят луксозен начин на живот в стил Риверия, който може да се опише като оживен булевард, изпълнен с постоянни събития. В този район ще има и паркове за отдих и многобройни възможности за участие в различни дейности, където главен герой ще е водата.

Районът ще бъде дом и на кулата Dubai Creek. Бурж Халифа винаги ще заема специално място в аналите на архитектурната история, но кулата Дубай Крийк скоро ще засенчи могъщия Бурж макар и само със 100 м височина. Наречена „Икона на 21-ви век“, кулата ще е една от най-високите наблюдателни площадки, предлагащи 360-градусова гледка към пристанището на Дубай Крийк и града. Тя ще разполага с VIP наблюдателни платформи, пресъздаващи великолепието на „Висящите градини на Вавилон“, които от своя страна се смятат за едно от седемте чудеса на древния свят. Dubai Creek Tower ще бъде дом и на хотели и ресторанти. Датата на завършване на сградата на Dubai Creek Tower се очаква да бъде през 2021 г.

За повече вдъхновение: https://www.dubaicreekharbour.ae/